Під Радою  -  одразу кілька мітингів

Під Радою - одразу кілька мітингів

Фото
Укрінформ
Уранці 4 вересня на площі Конституції біля будівлі Верховної Ради проходять мітинги чорнобильців та родичів важкохворих людей. Також активісти організували акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, учасники мітингів вимагають від депутатів ухвалити законопроект № 4442 щодо поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців і проект закону № 8035, яким пропонується збільшити фінансування програми лікування важкохворих за кордоном на 300 млн грн.

“У законопроекті пропонується збільшити фінансування програми лікування за кордоном на 300 млн грн. Загалом на програму виділено 389 млн грн при потребі у понад 700 млн грн. Виділені кошти закінчилися ще наприкінці травня. Батьки онкохворих дітей, яким життєво необхідна пересадка кісткового мозку, вимагають звернути увагу на їхніх дітей”, - зазначив голова ГО "Національний рух "За трансплантацію" Юрій Андреєв. 

Він зазначив, що кілька батьків, діти яких потребують трансплантації, вже понад два тижні живуть у наметах під Міністерством охорони здоров'я: “Вони просять шансу на життя для їхніх дітей”.

До металевої огорожі навколо Ради прикріплені плакати з гаслами, зокрема: "108 тисяч інвалідів-чорнобильців вимагають законного пенсійного забезпечення"; "Прийміть законопроект № 4442"; "За трансплантацію"; "Допоможіть вижити".

Загалом біля парламенту зібралося близько 100 учасників обох мітингів.

Також родичі та друзі чиновниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк організували під ВР акцію "Хто замовив катю Гандзюк?" з вимогою розслідувати напад на активістку.

Як повідомляє Eспресо, адвокат дівчини Масі Найєм зауважив, що наразі у цій справі затримано п'ятьох осіб, і один з них - організатор - може знати, хто був замовником замаху. За його словами, наразі важливо не допустити, щоб з організатором щось сталося у СІЗО.

Під Верховною Радою України відбулася акція - Хто замовив Катю Гандзюк / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Читайте також: Київ не буде пролонгувати "дружбу з РФ", і це не є денонсація - Геращенко

Водночас приміщення Ради по периметру охороняють близько півсотні правоохоронців та ще близько півтори сотні оточили Маріїнський парк - близько 10:00 на площу Конституції людей пропускали виключно за перепустками.

Як повідомлялося, у вівторок, 4 вересня, відкрилася дев’ята сесія парламенту VIII скликання. На засіданні Ради  присутні Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, керівники центральних органів виконавчої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-