Справи Майдану: до суду направили акт на киянина, що стріляв у активістів

Справи Майдану: до суду направили акт на киянина, що стріляв у активістів

Укрінформ
У Києві прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо місцевого жителя, який в ніч на 22 лютого 2014 року відкрив стрілянину по активістах Самооборони Дарницького району та поранив одного з них.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

“Подія сталася на вулиці Ревуцького у Дарницькому районі столиці. Підозрюваний, перебуваючи біля одного з житлових будинків разом з невстановленою особою, матеріали щодо якої виділені в окреме кримінальне провадження, побачив трьох громадських активістів, які добровільно патрулювали вулиці для підтримання порядку. Почувши фразу «Слава Україні», зловмисник дістав з автомобіля предмет, схожий на мисливську рушницю, та здійснив кілька пострілів у бік активістів. Один з добровольців під час стрілянини отримав вогнепальне поранення ноги та був госпіталізований”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Полторак упевнений, що український прапор майорітиме на Донбасі та в Криму

За результатами розслідування чоловіку, який стріляв в активістів, було оголошено підозру за ч. 1 ст. 122 (умисне вчинення середньої тяжкості тілесних ушкоджень, що спричинили тривалий розлад здоров’я) та ч. 4 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї) КК України.

За вчинене зловмиснику загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі, підкреслили в прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-