У Стамбулі відбулася зустріч Вселенського патріарха з главою РПЦ

У Стамбулі відбулася зустріч Вселенського патріарха з главою РПЦ

Відео
Укрінформ
У Стамбулі у п'ятницю, 31 серпня, відбулася зустріч Вселенського патріарха Варфоломія з главою Російської православної церкви Кирилом.

Відео зустрічі розміщено на сторінці Константинопольської православної церкви в Facebook.

Вселенський патріарх приймає Кирила у своїй резиденції у стамбульському кварталі Фанар, повідомляє РІА "Новости".

На зустрічі були присутні члени Синоду Вселенського патріархату, які знаходяться у Стамбулі у зв'язку з черговим сесійним засіданням.

Як повідомляв Укрінформ, днями координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат України Дмитро Тимчук заявив, що російські спецслужби готують провокації у Стамбулі під час візиту делегації РПЦ з метою скомпрометувати Україну і зірвати надання Томоса про автокефалію українській православній церкві.

Президент Петро Порошенко 17 квітня 2018 року заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

Читайте також: Клімкін вважає корисною для РПЦ зустріч Кирила і Варфоломія

19 квітня Верховна Рада України проголосувала за постанову відносно звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломея про надання Томоса про автокефалію православної церкви в Україні.

У липні Вселенський патріарх Варфоломій оприлюднив звернення, в якому заявив, що кінцевою метою Константинопольської православної церкви є надання українській церкві автокефалії.

Фото: прес-служба патріарха Московського і всієї Русі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-