Прикордонники все частіше застосовують зброю - Слободян

Прикордонники все частіше застосовують зброю - Слободян

Ексклюзив
Укрінформ
Прикордонникам все частіше доводиться використовувати зброю через те, що порушники чинять спротив законним діям співробітників Держприкордонслужби.

Про це сказав кореспондентові Укрінформу помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Державна прикордонна служба здійснює активні заходи, направлені на боротьбу з контрабандною діяльністю. Це вкрай не до вподоби організаторам протиправної діяльності на кордоні, і вони чинять активний спротив. Подібний випадок стався 24 серпня, коли прикордонники Мукачівського загону отримали інформацію про можливу протиправну діяльність на кордоні», - сказав він.

Слободян розповів, що після отримання оперативної інформації про можливу протиправну діяльність на кордоні для прикриття напрямку вирушили додаткові прикордонні наряди, в тому числі і приховані. За деякий час один з нарядів побачив транспортний засіб УАЗ, що рухався у бік державного кордону. Проте вимогу про зупинку водій проігнорував. “Натомість здійснив автомобілем різкий маневр, небезпечний для життя та здоров’я прикордонного наряду”, - сказав Слободян.

За його словами, для затримки транспортного засобу прикордонник здійснив попереджувальний постріл вгору та постріли по колесах. Однак УАЗ продовжив рух та втік з місця події.

Слободян зазначив, що по даному факту повідомлено підрозділи Нацполіції в Закарпатській області та військову прокуратуру.

Разом з тим стало відомо, що водій УАЗа, в свою чергу, звернувся до Нацполіції з заявою, що його автівку обстріляли.

Читайте також: У аеропорту “Бориспіль” перекрили канал переправлення нелегалів з Індії

У відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Закарпатській області повідомили, що до поліції надійшло повідомлення від мешканця Хустського району, у якому він заявив, що 24 серпня невідомі обстріляли його автомобіль.

Зараз проводиться перевірка. За даним фактом відкрито два кримінальних провадження: за статтею 296 (Хуліганство) та статтею 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, - повідомили у поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-