В Авакова запевняють, що контракт із французькою Airbus Helicopters вигідний

В Авакова запевняють, що контракт із французькою Airbus Helicopters вигідний

Відео
Укрінформ
Підписаний з французькою компанією Airbus Helicopters контракт на поставку гелікоптерів вигідний Україні, тож МВС продовжує роботу із Францією.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, коментуючи заяву посла України в США Валерія Чалого, який висловив здивування масштабною закупівлею гелікоптерів у Франції, інформує прес-служба МВС.

«МВС України здивоване коментарем посла Україні у США В. Чалого щодо міжурядового цивільного контракту про створення системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС у співпраці із французькою компанією Airbus Helicopters. Кредитна угода про закупівлю вертольотів передусім для санітарних, рятувальних, спостережних цивільних місій МВС є взаємовигідною. Вона схвалена Президентом України, урядами України і Франції та ратифікована парламентом нашої держави», - зазначив Гончаров.

За його словами, окрім безпосередньої закупівлі Україною 55-ти вертольотів компанії Airbus Helicopters, за умовами контракту, французька сторона готуватиме технічний персонал, навчатиме пілотів та створить новий сервісний центр для обслуговування авіапарку.

«Досі в Україні не існувало єдиної служби, яка б комплексно, якісно та оперативно здійснювала аеромедичну евакуацію, проводила рятувальні операції, підтримувала громадський порядок, охороняла державний кордон й пильнувала безпеку на дорогах», - наголосив заступник міністра внутрішніх справ.

Він підкреслив, що в Україні з'явиться можливість евакуювати хворих та травмованих, а також осіб, які потрапили в надзвичайні ситуації у важкодоступних місцях.

«Ніщо не заважає українським дипломатам активізувати співпрацю саме у військовій сфері із нашими стратегічними партнерами, особливо таким надійним союзником як США. Але піддавати сумніву вже укладені двосторонні угоди із іншими країнами не є продуктивною позицію дипломата, а надто - коли це не є сферою його компетенції та відповідальності», - додав Гончаров.

Читайте також: Україна підписала з Францією угоду про півсотні рятувальних гелікоптерів

Як повідомлялося, 29 травня України та Франція підписали Угоду щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту. Документ підписали від імені уряду України міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та державний секретар Міністерства економіки та фінансів Франції Дельфін Жені-Стефан.

27 серпня Посол України у Сполучених штатах Америки Валерій Чалий висловив здивування масштабною закупівлею гелікоптерів у Франції, яку планує здійснити МВС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-