Україна підписала з Францією угоду про півсотні рятувальних гелікоптерів

Україна підписала з Францією угоду про півсотні рятувальних гелікоптерів

Укрінформ
України та Франція підписали Угоду щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту.

Як повідомляється на Урядовому порталі, документ підписали від імені уряду України міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та державний секретар Міністерства економіки та фінансів Франції Дельфін Жені-Стефан 29 травня у Парижі.

«Планується, що вертолітний парк МВС поповниться 55 надсучасними гелікоптерами компанії Airbus Helicopters, які будуть виконувати завдання для Державної служби із надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції України», - повідомив під час підписання Угоди Аваков.

За його словами, вже цього року Україна отримає перші чотири гелікоптери для нової служби реагування МВС, які виконуватимуть рятувальну та медичну функції.

«Сьогодні ми підписали Угоду між французькою і українською стороною, загальна вартість якої близько 551 мільйона євро. За умовами Угоди, французька сторона в два етапи поставить в Україну спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів. З них, 21 гелікоптер - моделі Н225 - гвинтокрили, які мають вантажопідйомність більше 10 тонн. Така техніка не випускається в Україні, а нам вона дуже потрібна. Вже в цьому році ми отримаємо перші чотири машини», - зазначив міністр внутрішніх справ.

У МВС підписали Угоду на вертольоти трьох моделей - Н145, Н125 та Н225, які поповнять вже існуючий вертолітний парк машин ще радянського виробництва МІ-8.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: аеромедична евакуація, рятувальні операції, підтримання громадського порядку, антитерористичні та спеціальні операції, охорона державного кордону й підтримання безпеки на дорогах.

«Всі ці вертольоти організують єдину систему повітряної безпеки і будуть брати участь у санітарній авіації. При потребі будуть евакуювати хворих людей та осіб, які потрапили в надзвичайні ситуації у важкодоступних місцях», - наголосив міністр.

Аваков зазначив, що в бюджеті МВС була закладена сума 1 мільярд гривень на оновлення вертолітного парку. Але, крім цього, французька сторона надає чудові фінансові умови, в тому числі, кредит по міжурядовій угоді під 1% річних.

Читайте також: Макрон пообіцяв громадянство "людині-павуку" за спасіння малюка

Компанія Airbus Helicopters - одна з найбільших авіабудівних компаній, що виготовляє однойменні пасажирські, вантажні, військово-транспортні повітряні машини.

Зазначається, що Н125 - перевищує інші одномоторні вертольоти за продуктивністю та універсальністю, не потребує високого рівня обслуговування та демонструє високі показники роботи у високогір'ї.

Н145 - має високий ступінь експлуатаційної готовності та гнучкості, особливо в умовах спекотного клімату і у високогір'ї.

Н225 - володіє найвищими в галузі характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження та надійності в категорії 11-тонних дводвигунових машин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-