Труба не призначатиме 27 переможців конкурсу через підозру в корупції

Труба не призначатиме 27 переможців конкурсу через підозру в корупції

Оновлено
Укрінформ
Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба має намір відмовити конкурсній комісії у призначенні переможців на 27 керівних посад у територіальні управління відомства.

Про це він поінформував на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сьогодні вирішив відмовити конкурсній комісії у призначенні кандидатів на 27 керівних посад",- сказав він.

Труба додав, що вирішив не призначати переможців конкурсу через знищення конкурсною комісією результатів проходження ними поліграфу, а також інші недоліки конкурсу.

Директор ДБР розповів, що серед переможців на керівні посади у 27 територіальних управлінь відомства опинилися фігуранти кримінальних справ про незаконне збагачення,  кандидат, який "тісно спілкується з представниками сепаратистів", а також два куми, котрі "разом розпочинали свій робочий шлях, разом просувалися по професійній драбині".

"Про майно кандидатів, про гектари землі, про їхню приналежність до незаконного отримання коштів ми можемо говорити багато, але на все це повинна дати відповідь НАЗК", - сказав Труба.

Він додав, що конкурсна комісія не нестиме відповідальності за такі сумнівні призначення, натомість це ляже на плечі директора ДБР.

Читайте також: Понад 40 переможців конкурсу в центральний апарат ДБР склали присягу

Також Труба зауважив, що зовнішня конкурсна комісія перевищила свої повноваження, коли після призначення директорів бюро і його заступників взялася обирати інших керівників відомства.

"Зовнішня конкурсна комісія згідно з законом "Про Державне бюро розслідувань" обирає лише директора і його заступників. На тому їхні функції і повноваження завершуються. 

Комісія, яка обирала директора і заступників, виконала свою історичну місію. Проте ні. Вони обирають іще 170 осіб керівного складу. Це ті люди, про яких я не знаю і не можу нічого сказати, але за яких я буду нести відповідальність", - зазначив Труба.

Він запевнив, що його рішення про непризначення 27 переможців конкурсу на посади керівників територіальних управлінь не вплине на запуск роботи ДБР у вересні поточного року. Для цього він збирається призначити заступників керівників територіальних управлінь, яких обирає внутрішня конкурсна комісія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-