Суд залишив під вартою активного учасника

Суд залишив під вартою активного учасника "горіхової мафії"

Укрінформ
Апеляційний суд Києва залишив під вартою ключового фігуранта справи "горіхової мафії".

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"Апеляційний суд м. Києва 23 серпня залишив без змін ухвалу Печерського районного суду м. Києва про обрання учаснику злочинної організації запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 50 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що ГПУ спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами створення злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, зловживання службовим становищем посадовими особами органів ДФС України, умисного ухилення від сплати податків суб’єктами господарювання під час експортно-імпортних операцій, отримання неправомірної вигоди тощо.

За даними правоохоронців, злочинна організація заподіяла державі збитків на суму понад 300 млн грн.

Читайте також: Контрабанда лісу: Гройсман каже, що за місяць оприлюднять "цікаві прізвища"

У цьому провадженні повідомлено про підозру начальнику Головного управління ДФС у Вінницькій області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 та ч. 2 ст. 364 КК України, та ще двом активним учасникам злочинної організації (одного з яких оголошено у розшук) - за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 212 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-