Контрабанда лісу: Гройсман каже, що за місяць оприлюднять

Контрабанда лісу: Гройсман каже, що за місяць оприлюднять "цікаві прізвища"

Укрінформ
Виконувач обов'язків голови ДФС Мирослав Продан протягом наступного місяця оприлюднить прізвища осіб, причетних до контрабанди лісу.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив журналістам у Луцьку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз викрили і, я думаю, що він (Продан - ред.) протягом наступного місяця оприлюднить достатньо цікаві прізвища тих, хто займався контрабандою лісу в Україні та приховує ці схеми, а також багато іншої інформації, яку ми відкрито будемо давати суспільству", - сказав глава уряду.

За словами Гройсмана, боротися з контрабандистами важко як керівнику уряду, так і керівництву митниці, ДФС. "Ми прикрили два найсильніші клани, які управляли всіма потоками контрабанди в Україні. Одного тільки закрили за матеріалами ДФС, на цьому наголошую Національній поліції - тільки закрили, як його відпустили під 120 тисяч застави, зараз другого закрили, і це для нас є постійна боротьба, в якій ми маємо перемогти", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Він зазначив, що оголосив війну контрабанді разом з ДФС, МВС, Нацполіцією, аби припинили ввезення товарів за схемами. "Нам непросто, у цих структурах є паршиві вівці, які сприяли цим схемам. Але я буду захищати керівництво митниці і ДФС, які розпочали реальну боротьбу", - додав Гройсман.

Читайте також: Продан заявляє про "шалений тиск" з боку правоохоронців

Як повідомляв Укрінформ, раніше Гройсман заявив про тиск на нього через боротьбу із контрабандою. 22 серпня в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням провести розслідування з приводу можливої причетності працівника Генпрокуратури до викрадення товарів з Одеської митниці на суму 150 мільйонів гривень.

21 серпня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ збирає докази у справі проти в.о. голови Державної фіскальної служби Продана. За словами Луценка, у нього багато претензій до Продана, зокрема щодо епізодів контрабанди, які допустили його підлеглі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-