Суд зобов'язав НАБУ розслідувати злочини детективів - адвокат Насірова

Суд зобов'язав НАБУ розслідувати злочини детективів - адвокат Насірова

Ексклюзив
Укрінформ
Солом'янський райсуд Києва скасував постанову детектива НАБУ про закриття кримінального провадження, у якому екс-керівника ДФС Романа Насірова було визнано потерпілим.

Про це повідомив Укрінформу адвокат колишнього посадовця Костянтин Дорошенко.

"Суд скасував постанову детектива НАБУ про закриття кримінального провадження, у якому Романа Насірова було визнано потерпілим. Це справа щодо вчинення детективами НАБУ і прокурорами САП кримінальних правопорушень по відношенню до Романа Насірова. Тепер прокурор САП має відновити досудове розслідування і продовжити слідчі дії за фактом незаконного притягнення Насірова до кримінальної відповідальності, незаконного затримання, проникнення до клініки "Феофанія", залишення його в небезпеці і позбавлення свободи в Солом'янському райсуді після спливу 72-годинного терміну затримання", - розповів адвокат.

Дорошенко також повідомив, що захист Насірова звертатиметься до Генпрокуратури з проханням змінити орган досудового розслідування у цій справі.

Як повідомлялося, екс-очільника ДФС Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). Насіров обвинувачується в тому, що в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

Читайте також: Суд залишив Насірова з браслетом

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС.

Він подав позов до суду, щоб поновитися на посаді.

16 травня суд продовжив обов'язки, покладені на Насірова, повернув йому внутрішній паспорт і скасував арешт годинників дружини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-