Україна посилить взаємодію з Казахстаном у боротьбі з наркотрафіком

Україна посилить взаємодію з Казахстаном у боротьбі з наркотрафіком

Укрінформ
Національна поліція України посилить взаємодію із правоохоронцями Казахстану у протидії транснаціональній та організованій наркозлочинності.

Про це йшлося під час робочої зустрічі начальника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрія Кіхтенка та начальника Департаменту стратегічних розслідувань Романа Осуховського з представниками Комітету національної безпеки Республіки Казахстан у місті Алмати, інформує Департамент протидії наркозлочинності НПУ.

Нацполіція посилить взаємодію із правоохоронцями Казахстану у протидії транснаціональній та організованій наркозлочинності”, - йдеться у повідомленні.

Так, представники двох країн обговорили налагодження практичної взаємодії, спрямованої на мінімізацію міжнародної наркоекспансії. Також на зустрічі йшлося про протидію кримінальній діяльності представників злочинного світу.

Кіхтенко зазначив, що в Україні з початку 2018 року до суду було скеровано матеріали щодо понад 120 членів 41 організованої наркогрупи з доказовою базою про скоєння майже 500 злочинів у цій сфері.

В ході робочої зустрічі у рамках посилення взаємодії двох країн були визначені спільні заходи із документування діяльності так званих «злодіїв у законі». Також учасники зустрічі обговорили організацію контролю за появою на нелегальному ринку нових психоактивних речовин.

Читайте також: Закарпатський “фермер” виростив марихуани на майже 39 мільйонів

«Для Казахстану є цікавим досвід України у сфері запобігання насиченню нелегального наркоринку новими психоактивними речовинами, оскільки вказана проблема є гострою для всіх країн пострадянського простору», - наголосив начальник Департаменту служби економічної безпеки Комітету національної безпеки Республіки Казахстан Сергій Климчук.

Учасники зустрічі досягли домовленостей щодо проведення спільних правоохоронних спецоперацій та обміну оперативною інформаці.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-