МЗС засуджує перешкоджання будівництву греко-католицького храму в Білій Церкві

МЗС засуджує перешкоджання будівництву греко-католицького храму в Білій Церкві

Укрінформ
Міністерство закордонних справ засуджує дії зловмисників із перешкоджання будівництву храму Української греко-католицької церкви у м. Біла Церква на Київщині.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

“У ніч з 17 на 18 серпня 2018 року в місті Біла Церква група зловмисників повалила бетонну загорожу на місці будівництва храму Різдва Христового - першого у місті храму Української греко-католицької церкви. Засуджуючи ці протиправні дії, які шкодять міжнародному авторитету нашої держави, МЗС України висловлює протест та виступає категорично проти подібних проявів розпалювання міжрелігійної ворожнечі”, - йдеться в повідомленні. Очевидно, вважають у міністерстві, що метою цієї протиправної дії є посіяти страх і невпевненість не лише серед греко-католиків, а й серед вірян інших конфесій.

В МЗС заявили, що “розглядають цю підступну атаку як посягання на свободу совісті та віросповідання всіх громадян”.

У зовнішньополітичному відомстві висловили переконання, що правоохоронні органи України нададуть належну оцінку цьому ганебному акту та вживуть всіх необхідних заходів для притягнення замовників і виконавців злочину до відповідальності.

Читайте також: Глава УГКЦ очолить всеукраїнську прощу до Крилоса

Як повідомляється на сайті УГКЦ, група зловмисників розгромила в Білій Церкві місце для будівництва першого в місті храму Української греко-католицької церкви.

Посилаючись на поінформовані джерела, у церкві зазначають, що напад “скоїли наймані та організовані зловмисники”.

При цьому в УГКЦ наголошують, що мають всі законні дозвільні документи для будівництва храму у Білій Церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-