У Міносвіти підрахували цьогорічних першачків

У Міносвіти підрахували цьогорічних першачків

Укрінформ
У 2018/2019 навчальному році до перших класів в Україні підуть понад 448 тисяч учнів, які навчатимуться за новим освітнім стандартом.

Про це йдеться у відповіді Міністерства освіти та науки на запит Укрінформу. 

"За інформацією місцевих органів управління освітою, до 1-х класів зараховано понад 448 тис. учнів, з них у сільській місцевості - 145 024 тис. (32,3%)", - йдеться у повідомленні.

В 2017 році кількість першокласників в Україні становила 408 тис. осіб.

У міністерстві також повідомили, що оскільки цього року 1 вересня припадає на вихідний день - суботу, школи мають самі вирішити, коли саме проводити Свято першого дзвоника - 1 чи 3 вересня. 

"Структура навчального року, тривалість навчального тижня, дня, занять, відпочинку між ними, інші форми організації освітнього процесу встановлюються закладом загальної середньої освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою. Оскільки питання організації освітнього процесу у закладі загальної середньої освіти належить до виключної компетенції закладу освіти, рішення про проведення Свята першого дзвоника приймає заклад освіти. Тому таке свято може бути проведеним як 1 вересня, так і 3 вересня", - йдеться у відповіді.

Читайте також: Дитячі проблеми: лікар дав поради батькам першачків

Як повідомляв Укрінформ, з 2018/2019 навчального року в Україні стартує реформа шкільної освіти.  Так протягом 2017/2018 року в 100 школах пілотувався новий освітній стандарт для початкових класів. З початку 2018 року перепідготовку в межах реформи пройшли понад 22 тисячі вчителі початкової школи, які з 1 вересня будуть вести перші класи. Також уряд виділив майже 1 млрд грн на закупівлю для створення нового освітнього середовища в межах нової української школи. 40% цих коштів спрямовується на закупівлю дидактичних матеріалів, ще 40% – на закупівлю сучасних меблів, а 20% йде на купівлю комп’ютерного обладнання. Субвенція надана місцевим органам самоврядування на засадах співфінансування: 70/30 – для шкіл в містах обласного значення; 90/10 – для шкіл в районах та ОТГ; 95/5 – для шкіл у гірській місцевості та на лінії зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-