Клімкін шокований результатами ЗНО з математики: Це тотальна катастрофа

Клімкін шокований результатами ЗНО з математики: Це тотальна катастрофа

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін шокований низькими результатами цьогорічного ЗНО з математики і заявляє, що без фундаментальних змін у підходах до викладання українці ризикують “опинитися ніде”.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“У період відпусток, який ще не закінчився, та напередодні навчального року, який ще не почався, дещо непоміченою, як на мене, зашилася новина про цьогорічні ганебні результати ЗНО з математики. Як ви можете здогадатися, мені ця тема особливо болить”, - написав Клімкін, який свого часу закінчив Московський фізико-технічний інститут за спеціальністю «фізика та прикладна математика».

За його словами, це тотальна катастрофа. “48% абітурієнтів не спромоглися розв’язати задачу рівня 8-го класу. Кожен другий з сьогоднішніх випускників не орієнтується в елементарних математичних правилах”, - обурюється глава МЗС.

На його переконання, навіть з тими зусиллями, яких сьогодні докладає команда МОН, без фундаментальних змін у підходах до викладання, без стимулювання молоді та без усвідомлення, що якісна освіта – це життєва необхідність, а не формальний атрибут, “ми ризикуємо опинитися ніде”.

“Про які перспективи розвитку українського ІТ-сектору та інжинірингу ми говоримо? Про які технологічні прориви ми мріємо? Не хочеться нагадувати банальні істини, але освіта – це шлях до успішного майбутнього. Звертаючи з цього шляху, ми свідомо прирікаємо себе на периферію життя”, - зазначив Клімкін.

Читайте також: Лише половина випускників розв'язали задачу для 8 класу - центр оцінювання

При цьому він додав, що це стосується не лише математики, а й англійської, історії, географії, і, що приголомшує, української. 

Як повідомлялося, за даними Українського центру оцінювання якості освіти, лише половина випускників шкіл, які складали ЗНО з математики, впоралися із завданням для 8 класу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-