Лише половина випускників розв'язали задачу для 8 класу - центр оцінювання

Лише половина випускників розв'язали задачу для 8 класу - центр оцінювання

Укрінформ
Лише половина випускників шкіл, які складали ЗНО з математики, впоралися з завдання для 8 класу. 

Про це на брифінгу поінформував директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мабуть, чи не найбільша проблема у нас зараз існує з математики. Якщо з інших предметів  у нас ситуація більш-менш нормальна, з математики  динаміка результатів невтішна. Наприклад, завдання з теми, яка в школі вивчається у 7-8 класі. Це дії з дробами, де потрібно було фактично скоротити на 2 чисельник і знаменник і отримати результат. Завдання не складне, але, на жаль, лише 52% змогли справитися із завданням, з яким мали б працювати у 8 класі», - сказав Карандій.

Окрім цього, за словами очільника УЦОЯО,  існують і проблеми з вивченням фізики. Так він навів задачу, яка, за його словами,  навмисно була введена в тест як легке завдання.

"Йдеться не про здобуття грунтовної підготовки з фізики. Тут елементарна задача на відносність руху, коли потрібно було визначити швидкість літака відносно берега, при тому, що він злітає з авіаносця. З цією задачею впоралися лише дві третини учасників, Це задача лише на одну дію, коли потрібно було від однієї швидкості відняти іншу", - сказав Карандій.

Читайте також: Дівчата краще складають ДПА, ніж хлопці — центр оцінювання

Він зазначив, що ці 20 тисяч осіб, які складали ЗНО з фізики, мали б бути найбільш мотивованими для вивчення цього предмета. 

Як повідомляв Укрінформ, в цьому році з фізики складали ЗНО 20 836 осіб, з математики - 106 4848 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-