Активісти планують нагадати Меркель і Путіну про 70 українських політв'язнів

Активісти планують нагадати Меркель і Путіну про 70 українських політв'язнів

Фото
Укрінформ
Запланована на 18 серпня зустріч канцлера ФРН Ангели Меркель з президентом РФ Володимиром Путіним у заміській резиденції німецького уряду має стати хорошим шансом порушити питання про долю українських політв'язнів.

Таку думку висловив берлінський активіст Рональд Вендлінг, який у четвер у черговий раз вийшов на пікет навпроти Посольства РФ в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У суботу пані Меркель і пан Путін зустрічатимуться, і під час розмови, поза сумнівом, буде порушено теми України та українських політв'язнів, особливо, напевно, Олега Сенцова як одного з найвідоміших із них. Шкода, що інші політв'язні перебувають як би в тіні, але якщо Меркель і Путін говоритимуть хоч би тільки про Сенцова, це не буде неправильно, адже він вимагає звільнення усіх українських політв'язнів», - сказав активіст.

Німецький активіст Рональд Вендлінг провів пікет перед посольством РФ / Фото: Танасійчук Ольга. Укрінформ

Олег Сенцов голодує 95 днів, Володимир Балух - 152 дні, Олександр Шумков - 86 днів, нагадав Вендлінг. Він наголосив, що громадськість, звичайно, не може знати про те, як політики домовлятимуться, але переконаний, що «потрібно більше говорити громадськості, теребити політиків, оскільки чим більше ми голосно говоритимемо про тих, хто голодує, і про інших громадян України, які перебувають у заручниках в Росії, тим більше політики, у тому числі німецькі політики, змушені будуть займатися цим питанням». 

Читайте також: Москалькова ігнорує пропозицію переговорів з Денісовою у Мінську 21 серпня

Як повідомлялося, колишній дисидент НДР Вендлінг проводить пікети перед російською дипмісією в центрі Берліна щочетверга з 6 листопада 2014 року. 

Російський вчений Володимир Барбашов, який прийшов у четвер, 16 серпня, підтримати акцію протесту, в свою чергу також висловив надію, що в ході майбутньої зустрічі лідери двох держав порушать питання політв'язнів. Крім того, він звертає увагу на той факт, що «нерідко буває в історії, що для досягнення якогось політичного консенсусу або розрядки напруження в суспільстві вирішується питання з політв'язнями. Є надія, що Путін піде на поступки і відпустить людей». Загалом, переконаний учений, діалог завжди можливий і потрібний, оскільки має бути спрямований зрештою не мирне вирішення конфліктів. 

Планується, що в суботу декілька українських, німецьких і російських активістів відправляться до замку Мезеберг, що за 60 км від Берліна, щоб нагадати там лідерам ФРН і Росії, а також пресі про те, що в російських застінках утримують 70 українських політичних ув'язнених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-