У Херсонський суд поки не надходили нові скарги у справі Вишинського

У Херсонський суд поки не надходили нові скарги у справі Вишинського

Укрінформ
В апеляційному суді Херсонської області нині немає інформації щодо розгляду тут найближчим часом скарг у справі керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, якому оголошено підозру в держзраді.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в апеляційному суді Херсонської області.

"До нас поки що нічого не надходило (нового по справі Вишинського - ред.), апеляційних скарг (нових - ред.) не було. Апеляційні скарги були розглянуті ще 6 серпня, було скасовано ухвалу і прийнято нову, якою продовжено (Кирилу Вишинському - ред.) строк тримання під вартою до 8 вересня. Які там ще, можливо, будуть апеляційні скарги - наразі невідомо. Це є питання до адвокатів (Вишинського - ред.), які ще питання вони будуть оскаржувати", - розповів працівник апеляційного суду, який попросив не називати його прізвища та посади.

Він нагадав, що 6 серпня 2018 року Апеляційним судом Херсонської області було розглянуто кримінальне провадження за апеляційними скаргами адвокатів Вишинського на ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду від 11 липня 2018 року про продовження строку тримання підозрюваного під вартою до 13 вересня 2018 року включно. Колегія суддів апеляційного суду скасувала ухвалу суду першої інстанції від 11 липня 2018 року та постановила нову ухвалу, якою продовжено строк тримання під вартою Вишинського до 8 вересня 2018 року включно.

Стосовно ж інформації щодо відмови одного із суддів апеляційного суду Херсонської області розглядати справу Кирила Вишинського (він взяв самовідвод), то це стосувалося саме судового засідання 6 серпня 2018 року, зазначив співрозмовник. Проте хто саме із суддів розглядатиме у нових судових засіданнях апеляційні скарги у справі Вишинського, якщо такі будуть, то це, звичайно ж, наразі невідомо.

Читайте також: Суд залишив Вишинського під вартою до 8 вересня

Як повідомлялося, співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим викрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації, і здійснили слідчі дії в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві, а його керівник Кирило Вишинський був затриманий 15 травня. Того ж дня йому було оголошено про підозру в державній зраді. 17 травня Херсонський міський суд заарештував його на 2 місяці.

Згодом прокуратура повідомила Вишинському про підозру у незаконному поводженні зі зброєю. Зазначалося, що 6 червня 2018 року під час проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі Вишинського було виявлено та вилучено пістолет і набої до нього.

Під час обшуку правоохоронці також виявили в банківській скриньці Вишинського понад 200 тисяч доларів та прямий трудовий договір між Вишинським і МІА "Россия Сегодня" на керівництво представництвом на території України.

Вишинського розглядають як можливого претендента на обмін на журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: РИА "Новости"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-