Суд залишив Вишинського під вартою до 8 вересня

Суд залишив Вишинського під вартою до 8 вересня

Укрінформ
Апеляційний суд Херсонської області залишив керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського під вартою до 8 вересня поточного року.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу його адвокат Андрій Доманський.

"Суд частково задовольнив апеляційну скаргу захисників і скасував ухвалу Херсонського міського суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 13 вересня. При цьому суд обрав новий запобіжний захід Вишинському у вигляді арешту з іншою датою - до 8 вересня", - сказав він.

Доманський додав, що своїм рішенням Апеляційний суд Херсонської області підтвердив, що суд першої інстанції при обранні Вишинському запобіжного заходу порушив процесуальні норми.

Раніше Херсонський міський суд продовжив арешт керівнику "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському до 13 вересня.

Як повідомлялося, співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим викрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації, і здійснили слідчі дії в офісі "РІА Новости Украина" в Києві, а його керівник Кирило Вишинський був затриманий 15 травня. Того ж дня йому було оголошено про підозру в державній зраді. 17 травня Херсонський міський суд заарештував його на 2 місяці.

Згодом прокуратура повідомила Вишинському про підозру у незаконному поводженні зі зброєю. Зазначалося, що 6 червня 2018 року під час проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі Вишинського було виявлено та вилучено пістолет і набої до нього 

Читайте також: Адвокат пояснив, чому не відбулося засідання суду у справі Вишинського

Під час обшуку правоохоронці також виявили в банківській скриньці Вишинського понад 200 тисяч доларів та прямий трудовий договір між Вишинським і МІА "Россия Сегодня" на керівництво представництвом на території України.

Вишинського розглядають як можливого претендента на обмін на журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-