В Україні з булінгом стикаються близько 70% дітей

В Україні з булінгом стикаються близько 70% дітей

Укрінформ
Близько 70% дітей в Україні стикаються з булінгом - негативною поведінкою дитини чи групи дітей щодо іншої дитини чи групи дітей, яка супроводжується психологічним та фізичним насильством.

Про це сказала заступник міністра юстиції України Іванна Смачило, інформує прес-служба Мін'юсту

«Булінг - це агресивна, свідома, вкрай негативна поведінка дитини чи групи дітей відносно іншої дитини чи групи дітей, яка супроводжується психологічним та фізичним насильством. Найбільш вразлива категорія постраждалих від цькування - діти шкільного віку, підлітки. Сьогодні близько 70% дітей стикаються з булінгом», - зазначила Смачило.

За її словами, саме через наявність такої статистики Мін'юст виступив з ініціативою проводити в рамках проекту «Я маю право!» загальноукраїнську кампанію #СтопБулінг, що відбувається за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та у співпраці з Національною поліцією України.

Смачило розповіла, що завдання кампанії - надати інформацію дітям як себе поводити у разі цькування, а також пояснити батькам як виявляти, що дитина є жертвою боулінгу, та як реагувати на випадки цькування.

Читайте також: Мін'юст запустив інформкампанію #СтопБулінг

Окрім того, у рамках кампанії буде роз'яснено, які види булінгу існують та як діяти в ситуації, якщо ви стали свідком цькування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-