Мін'юст запустив інформкампанію #СтопБулінг

Мін'юст запустив інформкампанію #СтопБулінг

Укрінформ
Міністерство юстиції України в межах проекту «Я маю право!» розпочав інформаційну кампанію «Стоп булінг» для дітей та їхніх батьків. 

Про це інформує прес-служба Мін'юсту

«Міністерство юстиції в межах проекту «Я маю право!» за підтримки МФ «Відродження» та за сприяння Національної поліції України розпочинає інформаційну кампанію #СтопБулінг, орієнтовану на дітей та їх батьків», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, в рамках кампанії «Стоп булінг» розроблено інформаційні матеріали, з яких можна дізнатися, які види булінгу існують та як діяти в ситуації, якщо ви стали свідком булінгу. 

У матеріалах також міститься інформація для батьків, чиї діти стали жертвами цькування або ж самі вчиняють насилля щодо інших дітей.

За даними дослідження UNICEF Україна за 2017 рік, 67% дітей стикалися з булінгом (були жертвою або свідком), а 40% постраждалих від цькування взагалі ні з ким не ділилися проблемою і не зверталися за допомогою. 25% - говорили про це не з дорослими (з другом чи братом/сестрою). З тих, хто мовчать, - 40% соромляться про це говорити, а 22% вважають, що це нормальне явище, повідомляють у Мін'юсті.

Окрім того, зазначається, що за даними ВООЗ у 2016 році, Україна займає 9 місце серед 42 досліджуваних країн по відсотку жертв булінгу серед 15-ти річних (9% дівчат та 11% хлопців).

Повідомляється, що найбільш розповсюдженим є психологічний і фізичний булінг, проте як наслідок поширення ролі комунікаційних технологій: телефонного зв'язку, Інтернету та соціальних мереж, з'являється новий вид цькування - кібер булінг - особлива форма взаємин між дітьми, що за відсутності реагування може перерости в насильство.

У Мін'юсті наголошують, що небайдужість батьків до своїх дітей вкрай важлива, окрім того, необхідно відстежувати настрій і стан дитини, не варто забувати про тісний контакт з класним керівником, налагодження комунікації з іншими батьками в класі.

Як повідомлялося, в Одесі правоохоронці виявили відео, на якому група неповнолітніх дівчат знущається зі знайомої дівчини.

Читайте також: Булінг через хлопця: постраждала дівчинка отримує допомогу — Денісова

Встановлено, що учасники події - знайомі між собою підлітки 13-14 років, які свого часу вчились в одній зі шкіл Малиновського району міста. Причиною конфлікту між дівчатами став хлопець, який раніше зустрічався з однією із нападниць, а згодом почав залицятися до постраждалої. 

Спочатку дівчата з'ясовували стосунки словесно, а через кілька днів ображена дівчина, заручившись підтримкою подруг, влаштувала своїй конкурентці бійку.

Враховуючи, що на відео вбачаються ознаки кримінального правопорушення, відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-