МАУ виплатила €750 компенсації родині, яку не пустили на рейс Мюнхен-Київ

МАУ виплатила €750 компенсації родині, яку не пустили на рейс Мюнхен-Київ

Укрінформ
Компанія "Міжнародні авіалінії України" відшкодувала пасажирам рейсу Мюнхен-Київ, яких 19 липня не пустили на борт літака, сімсот п’ятдесят євро та 30 тисяч гривень депозиту для польотів.

Про це Громадському радіо повідомив один з потерпілих пасажирів Микола Скавронський.

"МАУ запропонували мені певний депозит у розмірі 30 тисяч гривень, які я і члени моєї родини зможуть пізніше використовувати для польотів. Тому квитки для наступної подорожі будемо купувати з цього депозита. Я вважаю, що за три роки зможу вибрати цю суму. Вона є адекватною. Депозит діє три роки. Що ж стосується сімсот п’ятдесяти євро по двісті п’ятдесят євро на людину, то це мені авіакомпанія мала відшкодувати за законом у будь-якому випадку за те, що відбулося. Навіть, якщо б усе було адекватно в Мюнхенському аеропорту. А так вони виплатили сімсот п’ятдесят євро плюс ось ця компенсація у вигляді депозиту. Це відшкодування за заподіяну моральну шкоду", - пояснив він.

Скавронський також розповів, що хотів мати офіційні документи, тому комунікувати з МАУ вирішив через Укрпошту, листи надсилав з повідомленням про вручення. В них він описував свої пропозиції і претензії, побажання щодо компенсації, а у відповідь отримував пропозиції від МАУ. В такий спосіб сторони дійшли згоди.

Читайте також: Мінінфраструктури склало рейтинг пунктуальності українських авіакомпаній

Він уточнив, що МАУ перерахувала 750 євро в гривневому еквіваленті на його депозитний рахунок. Скавронський також зазначив, що консультувався з адвокатами під час переписки з авіалініями.

Як раніше повідомляв Микола Скавронський, який є комерційним директором мережі медичних лабораторій "Сінево Україна", його з дружиною і 10-річною дитиною 19 липня не пустили в літак на рейс МАУ Мюнхен-Київ через те, що їм не вистачило місця. Співробітниця аеропорту тоді пояснювала, що прилетів літак меншого розміру, ніж планувалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-