Зустріч зі Ставицьким: Ситник прокоментував скандал навколо свого заступника

Зустріч зі Ставицьким: Ситник прокоментував скандал навколо свого заступника

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що упевнений у кожному співробітнику очолюваного ним відомства.

Про це він зазначив, відповідаючи на прес-конференції в Укрінформі на запитання журналістів щодо зустрічі його першого заступника Гізо Углави з фігурантом справи Генпрокуратури і колишнім міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким у 2015 році.

"Я отримую дуже багато інформації стосовно своїх підлеглих, і це є способом дестабілізації колективу зсередини. Я впевнений у кожному з тих людей, які працюють у нас. Якщо хтось із наших людей порушує закон, ми будемо реагувати", - сказав він.

Водночас Ситник зазначив, що Углава не повідомляв йому про свою зустріч зі Ставицьким під час співбесіди перед зайняттям посади першого заступника директора НАБУ.

"Я не можу виключити, що будуть іще якісь фотографії, можливо з 2011 чи 2001 року, чи школи... Звичайно, коли я проводив співбесіду з паном Углавою на зайняття посади першого заступника директора НАБУ, то про цей факт мені не було відомо. Можливо, він ще з кимось зустрічався. Людина достатньо багато прожила на світі і мала статус адвоката. Якщо вірити, що це був період січня-лютого 2015 року, то у той час ми не були знайомі, не було НАБУ і я не був директором", - прокоментував він.

Читайте також: Сума позовів НАБУ становить 6 мільярдів - Ситник

Ситник також вказав, що НАБУ ніколи не проявляло ініціативи забрати в Генпрокуратури на дорозслідування кримінальну справу відносно Ставицького. 

"Справа стосовно цієї особи в НАБУ ніколи не перебувала, жодної ініціативи витребувати її до НАБУ не було. Ми вважаємо, що це зона відповідальності Генпрокуратури, і була певна зустріч діючих керівників Генпрокуратури, коли справа була у них", - сказав директор бюро.

Він додав, що Углава є останнім міжнародним експертом, запрошеним в Україну після Революції Гідності, який "ще звідси не поїхав". 

"З цією людиною працюю 3,5 роки. Це останній з міжнародних експертів, який був запрошений в Україну у той час, коли навіть не було закону про НАБУ і останній, хто досі займає посаду. На жаль, решта уже здалися і роз'їхалися", - заявив Ситник.

Нещодавно журналісти "Слідства.Інфо" опублікували розслідування, у якому йшлося, що заступник директора НАБУ Углава на початку 2015 року міг зустрічатися з екс-міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким. За інформацією їхніх джерел, зустріч відбулася у січні-лютому 2015 року у Тель-Авіві.

Від своїх джерел "Слідство.Інфо" отримало інформацію, що Углава нібито пропонував Ставицькому домогтися переведення справи екс-міністра з Генпрокуратури до НАБУ і посприяти її позитивному для втікача вирішенню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-