Сума позовів НАБУ становить 6 мільярдів - Ситник

Сума позовів НАБУ становить 6 мільярдів - Ситник

Укрінформ
Сума коштів, на повернення яких може розраховувати держава завдяки позовам Національного антикорупційного бюро України, становить 6 млрд грн.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час брифінгу на тему «Презентація звіту про роботу НАБУ у І півріччі 2018 року», що відбувся 10 червня в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

«Національне антикорупційне бюро веде активну позовну роботу, тому що ті корупційні схеми, які розслідуються, дуже часто пов'язані з укладанням незаконних угод топ-менеджерами державних підприємств. Особливо це стосується державних закупівель. За останнє півріччя винесено 23 рішення за позовами НАБУ на суму майже 1,5 млрд грн. Це створює можливості для того, щоб у подальшому ці кошти повертати на користь держави. На сьогодні сума позовів НАБУ становить 6 млрд грн», - зазначив Ситник.

Водночас він уточнив, що сума позовів у справі ПАТ «Укрнафта» становить 1 млрд грн, і нагадав про тиск, що чинився на суддів, які розглядали ці позови.

Читайте також: НАБУ готує підозри у справах, де фігурують депутати

«Хотів би окремо відзначити принципову позицію суддів, які виносили ці рішення. Одне з таких рішень стосується підприємства «Укрнафта». Там сума перевищує мільярд гривень і судді Господарського суду, які розглядали цю справу, стикнулися з надзвичайним тиском. Ви знаєте, хто бенефіціар цього підприємств, яка війна йде за нього. Зараз у нас є кримінальне провадження, за яким ми активно рухаємося до завершення. Детективи ініціювали подачу цих позовів. Але тиск на суддів не пройшов - і рішення винесене на користь держави, і зараз воно набуло чинності», - сказав Ситник.

При цьому він висловив сповідання, що під час розгляду позовів у Верховному Суді «проблеми не буде».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-