Рішення про вітання «Слава Україні» схвалили військові та ветерани АТО - Порошенко

Рішення про вітання «Слава Україні» схвалили військові та ветерани АТО - Порошенко

Укрінформ
Рішення про запровадження у Збройних силах України військового вітання «Слава Україні!» замість привітань радянського зразка було ухвалене після обговорення з військовослужбовцями, ветеранами АТО та урядовцями.

Про це сказав Президент Петро Порошенко під час відкриття виробничої лінії з виготовлення артилерійських снарядів великих калібрів у ДАХК «Артем» Державного концерну «Укроборонпром», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу сказати, що слова «Слава Україні!» після ретельного обговорення з військовослужбовцями, з військовими частинами, з ветеранами АТО, з трудовими колективами... ми порадилися із міністром оборони на Раді нацбезпеки і оборони, з урядом, і я прийняв рішення, що починаючи з 24 серпня ці слова вперше пролунають як частина офіційної церемонії військового параду на честь Дня Незалежності України», - заявив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, під час урочистого військового параду на честь Дня Незалежності у Києві 24 серпня військовослужбовці парадних розрахунків використовуватимуть військове вітання "Слава Україні!" та "Героям слава!" замість привітань радянського зразка.

Читайте також: Президент доручив законодавчо закріпити військове вітання "Слава Україні!"

Окрім того, Президент України - Верховний Головнокомандувач Збройних сил Петро Порошенко доручив розробити законопроект, який передбачатиме заміну військового вітання в ЗСУ «Здрастуйте, товариші!» та «Бажаємо (бажаю) здоров'я!» на «Слава Україні!» та «Героям слава!».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-