НАЗК внесло припис Авакову

НАЗК внесло припис Авакову

Укрінформ
НАЗК внесло припис міністру внутрішніх справ Арсену Авакову через 30 випадків неподання та несвоєчасне подання е-декларацій посадовцями апарату МВС.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами планових перевірок дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» в державних органах внесло припис міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову та направило до суду ще 3 протоколи про адміністративні правопорушення щодо посадовців", - йдеться у повідомленні.

Так, за результатами проведеної перевірки у Міністерстві внутрішніх справ України, НАЗК встановило, що відповідальні посадові особи міністерства не повідомили Нацагентству про 30 випадків неподання чи несвоєчасного подання декларацій посадовцями апарату МВС, підприємств, установ, організацій, що входять до сфери управління МВС.

"Також були встановлені порушення вимог статті 53 Закону України "Про запобігання корупції" в частині незабезпечення міністерством належних умов для здійснення повідомлень його працівниками про порушення вимог закону іншою особою через офіційний веб-сайт МВС", - додали у НАЗК.

Згідно з приписом, Нацагентство вимагає усунути виявлені порушення, провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушень, та за його результатами вжити заходів у встановленому законом порядку.

Читайте також: НАЗК передало до суду 7 протоколів щодо спонсорів "Самопомочі"

"Крім того, за результатами планових перевірок, проведених у державних органах, складено та направлено до суду 3 протоколи про адміністративні правопорушення щодо посадовців. Так, дві посадові особи Міністерства внутрішніх справ несвоєчасно подали декларації перед звільненням, а начальник Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області не подав повідомлення про суттєві зміни у майновому стані після отримання доходу на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб", - зазначили в Національному агентстві та додали, що складання протоколу є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення в судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-