НАЗК передало до суду 7 протоколів щодо спонсорів

НАЗК передало до суду 7 протоколів щодо спонсорів "Самопомочі"

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 7 протоколів щодо осіб, які з порушеннями надали фінансову підтримку партії "Самопоміч".

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 7 протоколів про адміністративні правопорушення щодо порушення встановленого законом порядку надання внеску на підтримку політичної партії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час аналізу звіту від "Об’єднання "Самопоміч" за І квартал 2018 року у НАЗК встановили, що серед внескодавців партії є фізичні особи з непогашеним податковим боргом.

"Відповідно до інформації Головного управління Державної фіскальної служби України у м. Києві громадяни на час здійснення внеску мали заборгованість зі сплати земельного податку та платежів як фізичні особи-підприємці", - зазначили в агентстві.

Водночас відповідно до закону "Про політичні партії в Україні" заборонено здійснення внесків на підтримку політичних партій фізичними та юридичними особами, які мають непогашений податковий борг, нагадали у НАЗК.

Читайте також: НАЗК направило до суду протокол на спонсора "Народного фронту"

"Протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено стосовно 5 фізичних осіб, які здійснили сім грошових внесків на підтримку Київської міської організації політичної партії "Об’єднання "Самопоміч". Загальна сума коштів, що мають бути конфісковані у цих осіб, складає 526 683 грн", - додали у НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-