НАЗК направило до суду протокол на спонсора

НАЗК направило до суду протокол на спонсора "Народного фронту"

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду протокол на внескодавця "Народного фронту".

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"В ході аналізу звіту політичної партії «Народний фронт» про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за І квартал 2018 року уповноваженою особою Національного агентства був встановлений факт наявності податкового боргу в особи, що здійснила спонсорський внесок на користь зазначеної партії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у НАЗК, внескодавець надав в оренду нерухоме майно за вартістю нижче ринкової, на суму у 2 239,0 грн. Відповідно до даних інтегрованих карток платників податків органів Державної фіскальної служби України, податковий борг внескодавця виник ще у 2013 році та складається з боргу з земельного податку та податку на нерухоме майно.

"Відповідно до пункту 8 частини першої статті 15 Закону України "Про політичні партії в Україні" не допускається здійснення внесків на підтримку політичних партій фізичними та юридичними особами, які мають непогашений податковий борг. Протокол про адміністративне правопорушення складено за статтею 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - додали у Нацагентстві.

Читайте також: НАЗК з’ясувало, скільки грошей у партій іде на офіси і зарплати

У НАЗК нагадали, що відповідно до статті 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення, таке порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від ста до ста тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією суми внеску на підтримку політичної партії, наданої або отриманої з порушенням закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-