На Харківщині зросла кількість дітей, які навчатимуться в інклюзивних класах

На Харківщині зросла кількість дітей, які навчатимуться в інклюзивних класах

Укрінформ
Кількість дітей, які навчатимуться в інклюзивних класах, за рік зросла в 1,5 раза.

Так сказав на брифінгу заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської ОДА Володимир Ігнатьєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступного навчального року у школах області навчитимуться 531 дитина з особливими освітніми потребами. Для них буде організовано інклюзивне навчання у 383-х класах 207 шкіл. Водночас, минулого навчального року працювало 211 інклюзивних класів у 142-х навчальних закладах регіону, в них навчалося 298 учнів, тобто, зростання в 1,5 раза", - зазначив Ігнатьєв.

За його словами, зросте й кількість дітей, які навчатимуться в інклюзивних групах дошкільних навчальних закладів.

"Протягом минулого року в області діяло 27 інклюзивних груп для 44-х дітей у 19-ти дошкільних навчальних закладах. У новому навчальному році планується створити 37 інклюзивних груп для 68 дітей дошкільного віку", - додав Ігнатьєв.

За його словами, питання розвитку інклюзивної освіти знаходиться на контролі глави ХОДА Юлії Світличної: "Торік Світлична підписала меморандум про розвиток інклюзії в Харківській області з Благодійним фондом Петра Порошенка, в рамках якого до кінця року у сільських районах буде створено 27 інклюзивних ресурсних центрів, 15 ресурсних кімнат і 25 медіатек".

"Вже відкрито 7 інклюзивно-ресурсних центрів, 2 ресурсні кімнати і 2 медіатеки. Активні роботи зі створення необхідної інфраструктури для інклюзивної освіти проходять саме влітку, тому велика кількість центрів, кімнат і медіатек запланована до відкриття на початку нового навчального року", - пояснив Ігнатьєв.

За його словами, в області діє ресурсний центр з підтримки инклюзивної освіти, створений на базі Харківської академії безперервної освіти: "Усі педагогічні працівники, які працюватимуть в інклюзивних класах, проходять тут відповідну перепідготовку".

Читайте також: У школах створять інклюзивні групи подовженого дня - МОН

Як стало відомо, навчання вже пройшли 108 вчителів початкової школи і 112 асистентів вчителя: всі, кому це було необхідно.

Як повідомляв раніше Укрінформ, у січні в Балаклійському районі Харківської області відкрито перший інклюзивно-ресурсний центр, а в травні - другий, в Богодухівському районі. До кінця року, як заплановано в ХОДА, такі центри відкриються в кожному районі області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-