Президента і Раду закликають зробити 12 серпня святом Української пісні

Президента і Раду закликають зробити 12 серпня святом Української пісні

Укрінформ
Редакція газети “Український інтерес” знову звертається до Президента України України Петра Порошенка та Верховної Ради з пропозицією встановити 12 серпня свято Української пісні.

Про це йдеться у відповідному зверненні, яке має у своєму розпорядженні Укрінформ.

Зокрема, як зазначають автори звернення, 12 серпня 2018 року виповнюється 56 років від дня польоту в космос першого космонавта-українця Павла Поповича. 

“Цей політ був унікальним у багатьох відношеннях. Уперше в космосі перебували одночасно два космічні кораблі: “Восток-3” – із чувашем Андріяном Ніколаєвим на борту і “Восток-4” – пілотований українцем Поповичем. Також уперше політ був багатодобовим. Уперше відбувся радіо- та відеозв’язок між екіпажами двох кораблів у космосі та Центром управління польотами на Землі”, - відзначили в редакції і наголосили, що саме тоді на весь світ пролунала українська пісня “Дивлюсь я на небо та й думку гадаю” (слова Михайла Петренка). Відомо, що ця пісня була улюбленою ще одного видатного українця – конструктора космічних кораблів Сергія Корольова. Саме йому й присвятив свій спів Павло Попович, зазначили в газеті, додавши, що після космічного польоту Попович ділився своїми враженнями: “Коли літав, згадував Україну, мій рідний Узин, тополі край дороги, верби над Россю, дім, у якому виріс, рідних, друзів. І так закортіло додому...”.

Читайте також: Українці Росії вшанували пам'ять жертв "Розстріляного відродження"

Тому редакція “Українського інтересу” вже другий рік поспіль ініціює відзначення цієї події на державному рівні запровадженням свята Української пісні саме 12 серпня, коли українська пісня уперше прозвучала на цілий Всесвіт.

“Ми звертаємося до Президента України, до народних депутатів із цією пропозицією. Сподіваємося також на підтримку нашої ініціативи громадськими організаціями, творчими об’єднаннями та спілками, представниками засобів масової інформації, митцями, громадянами України”, - наголошується у зверненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-