"Покарати зло", небесний рекорд і 3D-Муромець

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

"Покарати зло": на акцію з такою назвою вийшли 1 серпня під Міністерство внутрішніх справ представники громадських організацій, вимагаючи від правоохоронців розслідувати напади і вбивства активістів і журналістів.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

Поштовхом для цього стали два напади, вчинені напередодні, 31 серпня: в Бердянську пострілами в спину вбили відомого місцевого активіста, колишнього бійця АТО Віталія Олешка (позивний "Сармат"), а в Херсоні невідомий облив кислотою керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Катерину Гандзюк. На фото – похорон Віталія Олешка.

Фото: Худякова Олена
Фото: Олена Худякова 

В усіх обласних та районних центрах України цього тижня відбулися різноманітні соціально-інформаційні акції з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми. Учасникам акцій пропонували пізнавальні ігри щодо обізнаності прав, обов'язків та безпечної поведінки, а також розповсюджували інформаційні матеріали. А на столичному Майдані Незалежності навіть влаштували театралізовану постановку – на фото. 

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

У неділю, 29 липня, курсанти Академії СБУ, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації й строковики з двох військових частин випробували себе у ролі стронгменів під час щорічних змагань із силового багатоборства "ІІІ Відкритий меморіал Героїв АТО", що відбулися на базі однієї з військових частин Київського гарнізону. Під час випробувань на перевірку сили і вміння працювати в команді хлопці, зокрема, закидали шини в автомобіль, штовхаючи його до фінішної лінії, парою піднімали "штангу" і величезний УАЗ - і все це на швидкість. Перемогу здобула команда 101-ї бригади, яка набрала найбільшу кількість балів із кожної вправи. 

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Тим часом ветерани АТО демонстрували свою міць на змаганнях із функціонального багатоборства "Ігри Героїв" у Дніпрі. За їхніми результатами були відібрані учасники на всеукраїнські змагання.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

На Львівщині ж військовослужбовці ЗСУ змагалися на Яворівському полігоні за звання найкращого розвідувального взводу Сухопутних військ. Упродовж тижня військові розвідники виконували завдання в умовах, максимально наближених до реальних бойових дій. Вперше такий захід відбувався з урахуванням стандартів НАТО та бойового досвіду наших східних партнерів.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

А в обласному центрі Закарпаття вкотре підкорювали головну річку міста учасники жартівливої "Ужгородської регати". Цього року участь у незвичних перегонах взяли 34 команди. Вони на саморобних плавзасобах і в чудернацьких костюмах подолали річкою Уж два кілометри.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Не менш цікавими костюмами вражали учасниці III Вінницького велопараду "Леді на велосипеді". Цьогоріч панянки мали вдягнутися в стилі роману "Великий Гетсбі", відтворивши атмосферу 1920-30-х років.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Тим часом під Харковом леді підкорювали небо. На аеродромі Коротич скайдайверки з 29 країн встановили кілька світових рекордів із парашутного спорту серед жінок під час міжнародного проекту Women on Wings. Парашутистки у вільному падінні формували велику фігуру, а потім її перебудовували.

Фото: Скакодуб Андрій
Фото: Андрій Скакодуб 

А в столиці на Труханів острів "доїхав" Ілля Муромець, де його урочисто відкрили в однойменному парку.  Працював над пам’ятником скульптор Володимир Журавель, а позував для образу богатиря український силач Василь Вірастюк. Створили Муромця за унікальною технологією, що до цього не використовувалася для скульптур такого великого розміру. Частини для форм скульптури, які потім заливали бронзою, спочатку виготовили за допомогою 3D-принтера. 

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Священнослужителі під час хресної ходи УПЦ КП до пам'ятника князю Володимиру Великому з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України в столиці. 

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Український боксер, чемпіон світу у важкій вазі за версіями WBO, WBC, WBA, IBF, The Ring, володар Кубка Мохаммеда Алі Олександр Усик демонструє чемпіонські пояси під час прес-конференції у Києві.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Ужгородка Олеся Чейпеш, яка перепливла Босфор, плаває в ужгородському кар'єрі.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Містяни з парасольками йдуть вулицею під час зливи у Вінниці.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Хлопчик бавиться з водоростями на узбережжі Азовського моря поблизу села Щасливцеве на херсонщині.

Фото: Мадієвський В'ячеслав
Фото: Мадієвський В'ячеслав

Рятувальники гасять пожежу, що виникла в будівлі Української інженерно-педагогічної академії в Харкові.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Кобила, яку врятували від загибелі бійці ДСНС, у селі Дядьковичі Рівненської області.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Лелеки в гнізді на даху пам'ятки архітектури національного значення - палацу-садиби Курісів на Одещині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-