Перехід на цифру: старт  відбувся без ексцесів  - Костинський

Перехід на цифру: старт відбувся без ексцесів - Костинський

Ексклюзив
Укрінформ
Відключення аналогового телевізійного мовлення в місті Київ та Кіровоградській області відбулось у запланованому режимі та без ексцесів.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

"У місті Київ та Кіровоградській області вже повністю припинено аналогове мовлення: було відключено всі загальнонаціональні телеканали, залишилося тільки Суспільне мовлення та декілька місцевих каналів, які не мають цифрової ліцензії. Відключення відбулося спокійно, без ексцесів, у запланованому режимі, тому маю надію, що в такому ж режимі відбудеться відключення аналогу по всій Україні, що заплановано на 1 вересня", - зазначив Костинський.

Водночас він нагадав, що при переході ефірного телевізійного мовлення від аналогового стандарту розповсюдження програм до цифрового DVB-T2 не буде відключатися Суспільне мовлення, а також місцеві регіональні телеканали, які не мають цифрової ліцензії. Окрім того, аналогове мовлення залишиться у Донецькій і Луганській областях, на півночі Харківщини, Сумщини та Чернігівщини та на півдні Херсонщини.

Читайте також: Нацрада: мовлення на окупований Крим незабаром почнуть нові теле- і радіоканали

Відтак, процес переходу з аналогового телебачення не стосуватиметься телеканалів, які транслюються вздовж кордону з Російською Федерацією і на кордоні з тимчасово окупованими територіями Донбасу і Криму.

Як повідомляв Укрінформ, трансляція аналогового телебачення в Україні припинилася з 1 серпня у Києві та Кіровоградській області (включно з обласним центром – містом Кропивницький), а з 1 вересня перехід до цифрового мовлення має відбутися по всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-