ВРП звільнила суддю за дисциплінарний проступок

ВРП звільнила суддю за дисциплінарний проступок

Укрінформ
Вища рада правосуддя (ВРП) звільнила суддю Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (ВССУ) Наталю Квасневську за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Про це інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності.

«Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Квасневську Наталю Дмитрівну з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України», -  ідеться в повідомленні.

Як зазначив під час засідання член ВРП Микола Гусак, рішенням Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 19 лютого 2018 року суддю Квасневську притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у вигляді подання про звільнення з посади судді.

Читайте також: ВРП погодила кількість суддів у Вищому антикорупційному суді

Повідомляється, що дисциплінарну справу стосовно Квасневської було відкрито на підставі дисциплінарної скарги, в якій стверджувалося, що колегією суддів ВССУ, зокрема і суддею Квасневською, порушено принцип справедливості призначення покарання під час розгляду касаційної скарги захисника на процесуальні рішення попередніх інстанцій у кримінальному провадженні щодо особи, прізвище якої не вказано, та незаконно звільнено цю особу від відбування покарання на підставі статті 75 (Звільнення від відбування покарання з випробуванням) Кримінального кодексу України. 

Суддя оскаржила рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП від 19 лютого 2018 року, проте за результатом розгляду його залишено без змін. 

Повідомляється, що 5 липня 2018 року до ВРП надійшло подання Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Квасневської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-