Цьогоріч кількість вуличних злочинів зменшилася на 8% - Фацевич

Цьогоріч кількість вуличних злочинів зменшилася на 8% - Фацевич

Укрінформ
З початку 2018 року кількість вуличних злочинів зменшилася майже на 8%.

Про це заступник глави Нацполіції Олександр Фацевич повідомив під час наради, присвяченій підбиттю підсумків роботи підрозділів превенції та патрульної поліції Нацполіції, інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

«Позитивна тенденція щодо зменшення кількості вчинення кримінальних правопорушень спостерігається за такими видами злочинів як грабежі, яких вчинено на 30 відсотків менше, розбої - на 21,7 відсотка, хуліганства - їх менше на 11 відсотків. Упродовж цього року кількість вуличних злочинів зменшилася майже на 8 відсотків», - наголосив Фацевич.

Читайте також: У Миколаєві ліквідували міжрегіональний канал збуту амфетаміну

Заступник глави Нацполіції уточнив, що превентивний блок поліції систематично бере активну участь у загальнодержавних профілактичних відпрацюваннях. Зокрема, працівники підрозділів превентивної діяльності залучені до проведення операцій «Мігрант», «Зброя і вибухівка», «Розшук» та «Мак».

«Під час цих оперативно-профілактичних заходів виявлено понад 3,3 тисячі нелегальних мігрантів, вилучено 12,3 тисячі одиниць озброєння та майже 15 кілограмів вибухівки. Водночас розшукано тисячу осіб, які переховувалися від органів слідства та суду», - зазначив Фацевич.

Читайте також: Справа найбільшої в Україні наркобанди: поліція заперечує тиск на свідків

Окрім того, заступник глави Нацполіції підкреслив, що у рамках проекту діяльності мобільних груп з реагування на факти вчинення домашнього насильства, до кінця року мобільні групи пілотного проекту «ПОЛІНА» планується запровадити ще у восьми обласних центрах, зокрема - у Вінниці, Дніпрі, Львові, Луцьку, Рівному, Тернополі, Херсоні та Ужгороді.

Читайте також: Бердянська поліція відкрила справу через вбивство добровольця

Учасники наради обговорили механізм превентивної роботи у сільській місцевості - з урахуванням змін у територіальному устрої і створенні об'єднаних територіальних громад. З цією метою розглядається можливість введення додаткових посад дільничних офіцерів поліції на місцях.

«Потрібно налагодити системний превентивний механізм у створених об'єднаних територіальних громадах. Тому наразі додатково пропонується ввести 350 посад дільничних офіцерів поліції, які будуть закріплені за конкретною громадою», - додав Фацевич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-