Справа найбільшої в Україні наркобанди: поліція заперечує тиск на свідків

Справа найбільшої в Україні наркобанди: поліція заперечує тиск на свідків

Укрінформ
Поліція спростовувала заяви адвоката одного із членів злочинного угруповання, затриманого під Житомиром, про те, що на свідків у справі чинився тиск.

Про це на брифінгу розповів начальник ГУНП у Житомирській області В’ячеслав Печененко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Першим затримали найманого вбивцю, який не довів до кінця замах на життя, адже постраждала інша жінка. Оперативники карного розшуку швидко встановили цього стрільця. У його номері під час санкціонованого обшуку знайдено пістолет із глушником, автомат, вибухівку та засоби приведення її в дію. Відповідно, після проведених слідчих дій усі учасники та свідки цих подій дали на камеру покази. Звертаю увагу, що саме на камеру, бо зараз адвокати хочуть довести, що на свідків чинився тиск і їх катували. Хочу запевнити, що це було не так, бо все проводилося згідно із законодавством», - наголосив Печененко.

За його словами, після проведення слідчих дій правоохоронці  вийшли на  керівника цього злочинного угрупування. Він та кілер, який стріляв у жінку, є жителями Дніпропетровищини й за ними тягнеться шлейф тяжких злочинів, які скоювалися на території всієї України. Відтак, справу, яку розглядає житомирський суд, будуть об’єднувати з іншими кримінальними провадженнями, які має керівництво Нацполіції.

Після взяття під варту цих двох фігурантів поліція буде виходити на інших членів злочинної групи. ГУНП області володіє матеріалами по злочинах, які вчинялися на території Житомирщини.

«Другий затриманий безпосередньо керував діями, давав вказівки. У ході слідства він асоціюється як керівник злочинного угрупування, яке займалося наркоторгівлею, усуненням конкурентів і тими, хто мав боргові зобов’язання. Інформація про те, що він випадково потрапив у ДТП і так на  нього вийшли правоохоронці, дещо неправдива. Він перебував у розшуку, його машина втікала від патрульних поліцейських, не вписалася в поворот, з’їхала з дороги і перекинулася», - додав Печененко.

Читайте також: Доленосна ДТП: поліція затримала лідера однієї з найбільших банд в Україні

Нині одного із членів наркоугруповання, підозрюваного у замаху на вбивство, взято під домашній арешт без права внесення застави. Натомість лідера банди суд також взяв під варту з можливістю застави у розмірі 140960 гривень.

Як повідомив начальник ГУНП Житомирщини, нині документів, які підтверджують внесення застави немає. Він також запевнив, що поліція Житомирщини зробить все від неї залежне, аби вказані особи перебували під вартою до винесення судом вироку.

Печененко висловив думку, що чинне законодавство має бути переглянуте так, аби причетні до тяжких злочинів, а особливо коли мова йде про замах на життя та вбивство, не мали можливості виходити під заставу. Для таких злочинців має залишатися безальтернативний варіант – тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ,  поліцейські затримали на Житомирщині лідера та учасника одного з найбільших в Україні злочинних наркоугруповань, до якого входило близько 30 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-