Константинопольська патріархія може розглянути

Константинопольська патріархія може розглянути "українське питання" у вересні

Укрінформ
У вересні в Константинопольській патріархії відбудеться загальне зібрання, перед яким в рамках сесії Священного Синоду можуть розглянути "українське питання".

Про це у Facebook написав прес-секретар Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря.

"З 1 по 3 вересня в Константинопольській патріархії відбудеться загальне зібрання всього єпископату цієї церкви. Про скликання такого зібрання оголосив патріарх Варфоломій. Як очікується, перед зібранням відбудеться чергова сесія Священного Синоду патріархату. Тематика зібрання (Синаксу) позначена як питання, пов'язані з Матір'ю-Церквою і ширше - з православ'ям. І одне, й інше означення дають підставу передбачати, що йтиметься про "українське питання", - написав він.

Зоря також уточнив, що попереднє зібрання всіх ієрархів Трону (аналог Архієрейського собору в інших помісних церквах) відбулося у вересні 2015 р., і "тоді у фінальну стадію увійшла підготовка до Всеправославного собору".

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня 2018 року заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП і УАПЦ відповідне звернення для передачі Вселенському патріархові Варфоломію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Читайте також: Час автокефалії Української помісної церкви точно настав — Порошенко

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення єдиної Помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії українській православній церкві.

Зі свого боку в РПЦ виступили категорично проти такої ініціативи України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-