Час автокефалії Української помісної церкви точно настав — Порошенко

Час автокефалії Української помісної церкви точно настав — Порошенко

Укрінформ
Спільне творення незалежної церкви не може бути підставою для розбрату, однак опоненти автокефалії Української православної церкви застосовують увесь арсенал пропаганди і маніпуляцій для протидії цьому.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу з нагоди Дня Хрещення Руси-України на Володимирській гірці в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Поза сумнівом, суспільство очікує на це рішення (про надання Томосу про автокефалію – ред. ), суспільство готове до нього. Але опоненти в безсилій злобі застосовують увесь арсенал пропаганди і маніпуляцій - від поширення міфів і відвертої неправди, в тому числі і про Його Всесвятість, до відвертих погроз і залякування. Послухаєш їх, то ледве не кінець світу настає. Але ж колесо історії ще ніхто не міг повернути назад. Час автокефалії Української помісної православної церкви точно настав», - сказав Порошенко.

Читайте також: Вселенський патріарх Варфоломій чує голос і прохання України - Президент

На його переконання, спільне творення незалежної церкви не може бути підставою для розбрату, протистояння, насильства.

«Навпаки, це – дорога до миру, спокою, порозуміння», - наголосив Президент.

Він запевнив, що віруючі і церковні громади після отримання Томосу про автокефалію самі вирішуватимуть, чи приєднуватись їм до Помісної Церкви, а влада поважатиме усі конфесії. «Конституційні засади державно-церковних відносин є непорушними. Україна – багатоконфесійна держава, для якої релігійний мир – велика цінність», - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-