Вселенський патріарх Варфоломій чує голос і прохання України - Президент

Вселенський патріарх Варфоломій чує голос і прохання України - Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко подякував Вселенському патріарху Варфоломію за нагадування про неканонічність переходу Української православної церкви під РПЦ та декларацію щодо надання автокефалії.

Про це він заявив під час виступу з нагоди Дня Хрещення Руси-України на Володимирській гірці в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже вдячні Його Всесвятості за постійну увагу до України, а особливо – за нещодавнє нагадування про те, що Україна не є канонічною  територією РПЦ. Про те, що перехід Київської митрополії під контроль Москви, який стався в сімнадцятому столітті, відбувся в неканонічний спосіб", - зазначив Президент.

Читайте також: Порошенко: Доктрина "русского мира" народилася в люксових келіях ієрархів РПЦ

Також Глава держави подякував патріархові за Послання, передане напередодні його делегацією в Україні, у якому, за словами Порошенка, задекларована "така довгоочікувана мета як дарування Українській церкві автокефалії".

Президент запевнив, що українці радіють з того, що Його Всесвятість як духовний провідник сотень мільйонів православного люду, як політична фігура глобального масштабу "чує наш голос і наші прохання". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-