В Україну з Оману повернулися 15 членів екіпажу судна Free Neptune

В Україну з Оману повернулися 15 членів екіпажу судна Free Neptune

Укрінформ
В Україну з Оману в понеділок, 30 липня, повернулися 15 членів екіпажу судна Free Neptune, які з літа 2016 року не могли покинути судно через банкрутство судновласника.

Про це повідомила Профспілка працівників морського транспорту України (ПРМТУ) у Facebook.

"Сьогодні в Україну повернулися 15 членів екіпажу судна Free Neptune, які з літа 2016 року перебували в Султанаті Оман на борту цього судна через заборгованість із виплати судновласником заробітної плати", - сказано в повідомленні.

Як відомо, 28 липня в Україну також повернувся екіпаж контейнеровоза Mekong Spirit (прапор Мальти), затриманого в Греції за підозрою в контрабанді.

Читайте також: "Грецька неволя": в Одесу повернулися 12 моряків, підозрюваних в контрабанді

Морський інформаційний центр ПРМТУ за підтримки Міністерства закордонних справ України проведе 1 серпня в Одесі прес-конференцію з приводу повернення на батьківщину екіпажів суден Free Neptune і Mekong Spirit.

Як повідомлялося, 22 українських моряки, завербованих на роботу одеською та маріупольською крюїнговими компаніями, потрапили на борт судна Free Neptune в першій половині 2015 року. Коли моряки прибули з турецького порту Бандирма в оманський Маскат за поповненням провізії, виявилося, що грецька компанія Free Bulkers SA через заборгованість судновласника відмовилася оплачувати постачання провізії екіпажу. Так моряки влітку 2015 року опинилися в "економічному полоні".

Сім із двадцяти двох членів екіпажу в березні 2017 року були репатрійовані за кошти держави прапора Ліберії, інші залишилися на судні, вимагаючи виконання контракту з боку грецького судновласника-банкрута.

Ситуація ускладнювалася тим, що борг судновласника перед банком-кредитором перевищує вартість самого судна Free Neptune.

Як відзначали моряки, які повернулися до Одеси у березні минулого року, екіпаж ловить рибу в порту, варить її і так виживає, харчуючись рибою з рисом.

В кінці 2016 року морякам, кинутим напризволяще судновласником, довелося оголосити голодування, щоб привернути увагу до своїх проблем.

Фото: ShipSpotting.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-