В УПЦ КП заперечують смерть монахині Варвари, яка врятувала Філарета

В УПЦ КП заперечують смерть монахині Варвари, яка врятувала Філарета

Укрінформ
Прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря спростував інформацію щодо нібито смерті монахині Варвари, яка врятувала Патріарха Філарета від замаху. 

Про це він повідомив у себе на сторінці у Facebook.

«Через засоби масової інформації шириться повідомлення «Померла монахиня, яка врятувала Патріарха Філарета від замаху», яке не відповідає дійсності і є плодом фантазії журналіста однієї з українських новинних агенцій, де воно вчора було вперше опубліковане. У зв'язку з тим, що повідомлення й далі поширюється з посиланням на мою сторінку в Фейсбук, хочу звернути увагу шановних журналістів на те, що на самій сторінці жодним словом не було сказано про те, що спочила колишній економ Патріархії ігуменя Варвара (Бороніна) та нинішній економ монахиня Варвара, яка 25 травня цього року постраждала внаслідок нападу на неї Возняка М. Я. (колишнього єпископа Севастіана) - це одна й та сама особа», - зазначив Євстратій Зоря.

Читайте також: УПЦ КП повідомила про замах на Патріарха Філарета

Прес-секретар УПЦ КП наголосив, що новопреставлена ігуменя Варвара і монахиня Варвара - це дві різні особи, хоча й носять однакове ім'я та одна раніше, а інша зараз виконують один і той самий послух - економа Патріархії. «Дякувати Богові - монахиня Варвара жива і здорова, виконує свої обов'язки. Тож перш ніж поширювати фантазії в якості «новин», ще й з посиланням на цю мою сторінку - прохання хоча б уважно читати її саму, і якщо щось є не зрозумілим - поставити мені питання. А не публікувати свої припущення в якості повідомлення», - зауважив він. 

Як повідомляв Укрінформ, колишній єпископ Чернігівський і Ніжинський Севастіан (Михайло Возняк), позбавлений від керування єпархією за власним бажанням, намагався здійснити замах на патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-