Вселенський патріарх не залишить Українську церкву — представник Варфоломія

Вселенський патріарх не залишить Українську церкву — представник Варфоломія

Укрінформ
Вселенський патріарх не полишить українців та Українську церкву напризволяще та не дозволить тим, хто провадить неправду, діяти в Україні.

Про це заявив представник Вселенського патріарха Еммануїл Гальський, виступаючи з нагоди Дня Хрещення Руси-України на Володимирській гірці в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо для вас вістку про ухвалу Вселенського патріарха матері-церкви - Вселенський патріарх не дасть тим, хто ненавидить правду, провадити свої витівки тут. Настав час Вселенського патріархату взяти відповідальність як матері-церкви", - сказав він.

Читайте також: Вселенський патріарх Варфоломій чує голос і прохання України - Президент

За його словами, ця відповідальність Константинопольської церкви полягає в тому, щоб "не полишити чад своїх українських необороненими напризволяще".

Митрополит запевнив, що українці і їхні провідники мають право на своє місце серед церков.

"Вселенський патріарх не може залишатися сліпим і глухим до звернень, що вже повторюються понад чверть століття", - підкреслив єпископ Еммануїл.

Водночас він нагадав, що 19 квітня після надходження звернень від України мати-церква вже винесла ухвалу щодо початку процедури надання автокефалії Українській православній церкві.

"Ви не будете сиротами, тому що матір-церква знайде вихід не для того лише, щоб уникнути майбутніх, ще більших негараздів, але щоб долучитися до вашого поступу, успіху, зростання у вірі Христовій", - пообіцяв митрополит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-