Вступ-2018: куди пройшли на

Вступ-2018: куди пройшли на "бюджет", абітурієнти дізнаються 1 серпня

Укрінформ
У разі зарахування вступника на бюджетну форму навчання до закладу вищої освіти, статус його заяви в електронному кабінеті має змінитися на "Включено до наказу".

Про це на брифінгу, присвяченому перебігу вступної кампанії, сказала директор ДП "Інфоресурс" Оксана Бєлік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"1 серпня в електронних кабінетах вступників зміниться статус заяв, поданих на бюджетну форму навчання, і вони зможуть дізнатися, на які спеціальності та в які заклади вищої освіти вони отримали  рекомендації. У разі рекомендації на бюджетне місце вступнику необхідно з 1 серпня до 18 години 6 серпня  подати оригінали документів до приймальної комісії закладу вищої освіти. Після цього статус заяви  в електронному кабінеті повинен змінитися на "Включено  до наказу". Якщо цього не відбулося, вступнику потрібно звернутися до приймальної комісії закладу вищої освіти" - сказала Бєлік.

Вона зазначила, що в середньому вступники на бюджетну форму навчання подавали 5 заяв, при дозволених 7 на 4 спеціальності. Найбільше заяв - понад  120 тисяч, було подано в перший день вступної кампанії, і традиційно найменша кількість в останній день - біля 28 тисяч заяв.

При цьому за сертифікатами ЗНО минулих років цього року вступали понад 8 тисяч абітурієнтів.

Читайте також: Що обирають вступники: МОН назвало “топові” спеціальності

Водночас понад 81 тисяча осіб (майже 55% від тих, хто реєстрував електронні кабінети) з самого початку подали заяви на контракт, так і не наважившись взяти участь у широкому конкурсі.

21 тисяча 514 осіб надали довідку про реєстрацію в сільській місцевості, і таким чином мають право на збільшення конкурсного балу завдяки застосуванню сільського коефіцієнту.

Як повідомляв Укрінформ, цього року участь у вступній кампанії на бакалавра на базі повної середньої освіти за сертифікатами ЗНО взяли понад 146 тисяч вступників. Найбільше заяв було подано на спеціальності "Філологія", "Право", "Менеджмент" , "Середня освіта" та "Комп'ютерні науки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-