Подвиг загиблого за Дебальцеве Олександра Капуша є символом незламності - Порошенко

Подвиг загиблого за Дебальцеве Олександра Капуша є символом незламності - Порошенко

Укрінформ
Подвиг командира розвідувального підрозділу Олександра Капуша, що брав участь у боях за Дебальцеве у 2015 році, є символом незламності українських захисників.

Про це написав у Facebook Президент Петро Порошенко. 

"У лютому 2015-го під час виконання бойового завдання група розвідників, очолювана Олександром, мужньо обороняла позиції від переважаючих сил проросійських бойовиків. У найскладніший момент бою на групу зі сторони противника кинули бойову гранату. Олександр не вагаючись прикрив собою товариша, а сам – загинув. Позиції були утримані. Подвиг Олександра назавжди залишиться у нашій пам’яті, стане символом незламності бойового духу захисників української землі. Сьогодні Герой України святкував би своє 27-річчя. Герої не вмирають", - наголосив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, у січні-лютому 2015 року відбулася головна битва між українською армією та російсько-терористичними військами. До цього часу сили АТО протягом дев'яти місяців забезпечували ізоляцію кризового району на сході України та не допускали його розширення на решту території держави. Починаючи з травня 2014 року, штаб АТО провів понад 40 операцій з визволення території Луганської та Донецької областей від незаконних збройних формувань. Більшість із них була успішною, у тому числі визволення міста Дебальцевого у липні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-