Самопідпал біля Міноборони міг бути здійснений з метою тиску на суд - командувач ССО

Самопідпал біля Міноборони міг бути здійснений з метою тиску на суд - командувач ССО

Відео
Укрінформ
Самопідпал колишнього військового Сергія Ульянова біля КПП Міноборони України міг бути здійснений з метою тиску на судовий розгляд.

Про це заявив командувач Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил  України Ігор Луньов на брифінгу, повідомляє прес-служба відомства.

"Акція самопідпалу, до якої вдався 26 липня біля КПП Міністерства оборони колишній військовослужбовець, могла бути здійснена з метою тиску на хід судового засідання навколо його позову проти Міністерства оборони України", - сказав Луньов.

Він розповів, що з 8 вересня 2017 року Сергій Ульянов був звільнений з лав Збройних сил України. У судовому порядку він намагається вирішити питання щодо виплати грошових компенсацій, а це близько 120 тисяч гривень, за ту частину служби, яку він був відсутній у військовій частині. Зараз триває судовий процес по його третьому позову, хоча усього їх чотири. Два попередніх позови  Ульянов програв, на третє засідання не з’явився.

"Тож ми можемо припускати, що дана акція — це ще одна спроба вплинути на рішення суду", - сказав Луньов.

Як зауважив під час брифінгу представник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України  Андрій Корінько, перед акцією з членами Українського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів у місті Києві та Київській області була проведена зустріч, де активістам було роз’яснено суть конфлікту, а також заходи соціальної, психологічної та професійної реабілітації, які надаються колишнім учасникам АТО.

Читайте також: Військовий підпалив себе під Міноборони, вимагаючи рівних прав для бійців

"Збройні Сили України діють виключно відповідно до законодавства, і не можуть чинити будь-якого тиску на рішення суду. Всі бажаючі зможуть ознайомитися з позиціями сторін 14 серпня під час чергового судового засідання, яке відбудеться в адміністративному окружному суді м. Києва. Сьогоднішня радикальна акція має єдину мету — тиск на судове рішення", - висловив переконання Корінько.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер колишній військовий Сергій Ульянов спробував здійснити самопідпал біля Міністерства оборони. Чоловіка з опіками забрали до лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-