Військовий підпалив себе під Міноборони, вимагаючи рівних прав для бійців

Військовий підпалив себе під Міноборони, вимагаючи рівних прав для бійців

Відео
Укрінформ
У Києві чоловік у військовій формі облив себе легкозаймистою речовиною та вчинив самопідпал на Повітрофлотському проспекті біля будівлі Міністерства оборони.

Цей факт Укрінформу підтвердили у прес-службі поліції Києва.

"Так, підтверджуємо такий факт", - зазначили у прес-службі.

Як повідомляє ZIK, чоловіком, який вчинив самопідпал, є боєць одного із підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ Сергій Ульянов.

"Два роки триває судова тяганина бійця одного із підрозділів сил спеціальних операцій ЗСУ Сергія Ульянова. Він вимагає визнання рівних прав добровольців із учасниками бойових дій. На знак протесту під Міністерством оборони чоловік облив себе горючою сумішшю і підпалив", - йдеться у повідомленні.

Ульянов розповів телеканалу, що тривалий час добровольці не могли поспілкуватися з представниками Міноборони, минулого року навіть голодували під стінами відомства. Вони вимагали, аби права усіх бійців, які воювали на фронті, були рівними за законом.

"Закінчилось все тим, що хлопців відправили як військовослужбовців на військово-лікарську комісію у госпіталь. Там нас списали за усіма старими болячками, у кого були контузії та інше. За цей час командувач Сил спеціальних операцій нас перевів незрозумілими указами в особисте розпорядження, і після проходження ВЛК мене за один день вкотре вигнали", – сказав Ульянов.

Читайте також: У Миколаєві скоїв самогубство колишній льотчик, якого РФ звинувачувала у збитті МН17

За його словами, з ним не розрахувались та навмисно не видали потрібних документів. Хоча за процедурою це незаконно.

"Я залишився у повітрі, навіть не можу стати на військовий облік. Просто не можу далі жити і нормально працювати та розвиватися. Мого бойового побратима взагалі звільнили без його відома, він також не отримав жодних документів. А з приводу нашого командира, який вирішував моє питання, взагалі не смішно, адже його самого звільнили ще у 2016 році", – розповів боєць.

Як видно з оприлюдненого телеканалом відео, після підпалу інші учасники акції швидко почали гасити полум’я на тілі Ульянова. За даними ЗМІ, чоловіка з опіками забрали до лікарні.

У Міноборони анонсували на 26 липня брифінг командування Сил спеціальних операцій щодо ситуації з групою звільнених військовослужбовців на чолі з Ульяновим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-