УЗ підтвердила затримання у Москві українського провідника Бугайчука

УЗ підтвердила затримання у Москві українського провідника Бугайчука

Укрінформ
В Укрзалізниці підтвердили затримання у Москві спецслужбами РФ українського провідника Сергія Бугайчука. 

За інформацією прес-служби, на 26 липня заплановано візит до слідчого ізолятора, де перебуває Бугайчук, представників українського консульства та співробітників представництва ПАТ «Укрзалізниця» у РФ та Білорусі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Читайте також: МЗС вимагає від Москви пояснень через затримання Бугайчука

Як повідомлялося, 25 липня громадський захисник незаконно засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що у СІЗО Лефортово у Москві з'явився ще один українець, затриманий ФСБ Росії, - провідник з Рівного Сергій Бугайчук. Його було затримано 11 липня 2018 року. 

Бугайчуку інкримінують те, що він у складі групи осіб із трьох чоловік (одного з яких названо лише на ім'я) нібито переправляв через українсько-російський кордон для подальшого перепродажу зброю - пістолет Glock 19, а також 10 стволів до пістолета «Макаров». 

Цю справу ведуть співробітники Слідчого управління ФСБ Росії. Бугайчуку інкримінується ст. 222 Кримінального кодексу РФ (незаконне придбання, передавання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів), ч. 3 (діяння, вчинені організованою групою). 

У постанові про його арешт вказується, що за «тяжкий злочин», в якому його звинувачують, передбачено «безальтернативне покарання» на строк більше трьох років. Однак у ч. 3 ст. 222 КК РФ йдеться, що відповідний злочин «карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років зі штрафом». 

Однак винним в інкримінованому діянні Бугайчук себе не визнав. На перших засіданнях суду йому було надано «адвоката за призначенням». Як зазначив Фейгін, у даний час Консульство України вже зайняте пошуком для захисту Бугайчука адвоката за угодою.

Як повідомляв Укрінформ, усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ незаконно засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-