Гройсман наполягає на негайних заходах для зменшення аварій на дорогах

Гройсман наполягає на негайних заходах для зменшення аварій на дорогах

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що наразі потрібно негайно вжити заходів для налагодження оперативного контролю за станом аварійності на дорогах.

Про це він заявив на нараді з питань безпеки дорожнього руху, інформує Департамент комунікації Нацполіції.

"Мова йде і про перевізників. Якщо проведені заходи убезпечать хоча б одне людське життя, то це цього варте. Відтак, при в’їзді та виїзді транспорту має бути жорсткий контроль", – наголосив Прем’єр-міністр.

Він зазначив, що потрібно поглибити аналітику по тих ДТП, в яких є загиблі, перевищення швидкості водіями та їх перебування в стані алкогольного сп’яніння, і всі ці висновки повинні бути "першочерговим орієнтиром".

"Крім того, ми направили до парламенту підготовлений МВС пакет документів щодо заходів безпеки на дорогах, зокрема – це і підвищення відповідальності", – зазначив Гройсман.

У свою чергу перший заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомив, що з метою зниження аварійності на дорогах Нацполіцією спільно з МВС розпочато низку заходів.

"З урахуванням аварійності розроблені детальні розрахунки додаткових сил і засобів реалізації ефективного нагляду за дорожнім рухом. Додатково буде залучено 54 екіпажі управління патрульної поліції та 114 груп. Загалом до забезпечення безпеки на автошляхах щодобово залучаються 540 екіпажів поліції", – повідомив Аброськін.

Він додав, що в підрозділах поліції розроблено карти-схеми зон патрулювання патрульних нарядів. Крім того, проведено спільні наради з представниками Укртрансбезпеки, а також розпочато роботу спільних мобільних груп. Зокрема, такі групи працюють в рамках спільної профілактичної операції "Перевізник".

Водночас Аброськін підкреслив, що Головним слідчим управлінням Нацполіції взято на особистий контроль стан розслідування ДТП, які мали місце 20 липня.

"На сьогодні у вказаних провадженнях триває ряд експертиз. Трьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід", – повідомив перший заступник глави Нацполіції.

За словами іншого заступника голови Нацполіції, Олександра Фацевича, проведений правоохоронцями аналіз дає можливість визначити основні причини ДТП з постраждалими.

Читайте також: Сумна статистика п'яного водіння: понад дві тисячі ДТП, 42 загиблих

"35 відсотків – це перевищення безпечної швидкості руху. Порушення правил маневрування становить 20 відсотків, порушення правил дорожнього руху пішоходами – 8 відсотків", – зазначив Фацевич.

Він додав, що з метою забезпечення безпеки учасників дорожнього руху поліція постійно здійснює моніторинг ситуації на дорогах.

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня на автодорозі Київ-Чоп поблизу с. Глибочиця Житомирського району маршрутний автобус зіткнувся із вантажівкою, унаслідок чого 9 пасажирів автобуса та водій загинули, ще 9 постраждали.

Окрім того, 20 липня на Миколаївщині сталося зіткнення рейсового мікроавтобуса марки Volkswagen та вантажівки. Внаслідок ДТП водій та четверо пасажирів мікроавтобуса загинули на місці, ще 12 пасажирів постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-