Сумна статистика п'яного водіння: понад дві тисячі ДТП, 42 загиблих

Сумна статистика п'яного водіння: понад дві тисячі ДТП, 42 загиблих

Укрінформ
З початку року з вини нетверезих водіїв сталося понад 2 тисячі ДТП, з них більше 340 — з потерпілими.

Про це йшлося під час робочої міжвідомчої наради МВС під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

"На негативне уявлення громадян на стан аварійності в Україні, насамперед, впливають резонансні ДТП, в яких загинуло або травмовано багато осіб", - розповів начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування  Олексій Сергєєв.

За його словами, з початку року трапилось 97 таких подій, і половина з них відбувалася за участі автобусів та маршрутних транспортних засобів. Здебільшого основними причинами ДТП за участі перевізників є неналежний технічний стан транспортних засобів та свідоме ігнорування водіями вимог правил дорожнього руху.

"Водночас, чи не найбільш масштабні та криваві ДТП вчиняються водіями, які перебували у стані сп’яніння. За перші шість місяців цього року з вини нетверезих водіїв сталося понад 2 тисячі аварій, 349 з яких – з потерпілими. Безпечність таких осіб призвела до загибелі 42 громадян та травмування 446 людей", – розповів начальник департаменту.

Читайте також: Операція "Перевізник": за добу поліція впіймала більше 80 порушників

Уточнюється, що станом на сьогодні складено понад 61 тисячу адмінпротоколів за фактами вчинення відповідних правопорушень.

Водночас Сергєєв зазначив, що на сьогодні загальна ситуація на автошляхах є найбільш спокійною за останні три роки. За його словами, на 10 відсотків зменшилась загальна кількість  дорожньо-транспортних пригод у порівнянні з попередніми періодами. Число ДТП, в яких постраждали люди,  також зменшилася на 16%. Кількість летальних випадків - на 10 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-