Операція

Операція "Перевізник": за добу поліція впіймала більше 80 порушників

Укрінформ
Поліцейські за добу в рамках проведення превентивних заходів під умовною назвою "Перевізник" виявили більше 80 порушників.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

Фацевич поінформував, що на території України розпочали роботу спільні мобільні групи з виявлення та документування порушень в сфері пасажирських перевезень. До їхнього складу увійшли працівники відділів безпеки дорожнього руху патрульної поліції та територіальних підрозділів Укртрансбезпеки.

"Упродовж доби забезпечено роботу 33 таких спільних мобільних груп. Вже перевірено більше 200 автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів. У результаті складено 87 адміністративних матеріалів", - зазначив заступник голови Нацполіції.

Уточнюється, що серед порушень, які були виявлені у перевізників - керування без необхідних документів, керування автобусами, які мають технічні несправності та не пройшли обов'язковий технічний контроль, порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху.

Читайте також: Укртрансбезпека проситиме зняти мораторій на перевірки перевізників

Як повідомлялося, 20 липня 2018 року близько 10.40 на автодорозі Київ-Чоп поблизу с. Глибочиця Житомирського району маршрутний автобус, який рухався у напрямку м. Житомира, зіткнувся із вантажною автомашиною із напівпричепом, унаслідок чого 9 пасажирів автобуса та водій загинули, ще 9 постраждалих із травмами доставлені до медичних закладів для надання допомоги.

Окрім того, 20 липня близько п'ятої ранку на Миколаївщині сталося зіткнення рейсового мікроавтобуса марки Volkswagen та вантажівки. Внаслідок ДТП водій та четверо пасажирів мікроавтобуса загинули на місці, ще 12 пасажирів постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-