Укртрансбезпека проситиме зняти мораторій на перевірки перевізників

Укртрансбезпека проситиме зняти мораторій на перевірки перевізників

Укрінформ
Державна служба з безпеки на транспорті пропонуватиме скасувати мораторій на перевірки підприємств, які займаються перевезеннями пасажирів.

Про це заявив перший заступник голови Укртрансбезпеки В'ячеслав Дідківський в інтерв'ю "112 каналу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання, яке є глобальним і архіважливим для нас, - це зняти мораторій. Ми чотири роки працюємо з мораторієм - ми маємо отримати право безпосередньо контролювати підприємство, систему управління безпекою на ньому, а не факт того, як здійснюється перевезення", - сказав він.

За його словами, проект відповідного рішення вже підготовлений, надалі він має пройти погодження в Міністерстві інфраструктури, далі - уряду.

Крім того, Дідківський зазначив, що Укртрансбезпека пропонуватиме заборонити використовувати переобладнані транспортні засоби (наприклад, із вантажних мікроавтобусів) для перевезення пасажирів.

Також він додав, що служба щодня проводить перевірки транспортних засобів із перевезення пасажирів, але в посиленому режимі вони триватимуть два тижні.

Читайте також: Кривава ДТП під Житомиром: четверо постраждалих - досі в тяжкому стані

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня 2018 року близько 10.40 на автодорозі Київ-Чоп поблизу с. Глибочиця Житомирського району маршрутний автобус, який рухався у напрямку м. Житомира, зіткнувся із вантажною автомашиною із напівпричепом, унаслідок чого 9 пасажирів автобуса та водій загинули, ще 9 постраждалих із травмами доставлені до медичних закладів для надання допомоги.

Окрім того, 20 липня близько п'ятої ранку на Миколаївщині сталося зіткнення рейсового мікроавтобуса марки Volkswagen та вантажівки. Внаслідок ДТП водій та четверо пасажирів мікроавтобуса загинули на місці, ще 12 пасажирів постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-