Альпіністи з Донеччини підкорили Казбек та встановили на вершині прапор України

Альпіністи з Донеччини підкорили Казбек та встановили на вершині прапор України

Укрінформ
Альпіністи з Донецької області підкорили одну з найвищих вершин Кавказу – Казбек і встановили там прапор України та прапор міста Краматорськ, який цього року відзначатиме 150 років з дня заснування.

Про це у вівторок кореспонденту Укрінформу повідомили в Краматорській міській раді.

«Група з 11 альпіністів та скелелазів Донецької області, віком від 15 до 60 років підкорили Казбек. Серед учасників сходження – п’ять із Краматорська, які вирішили присвятити свою подорож рідному місту, яке цьогоріч святкує свій 150-річний ювілей. 10 липня міський голова Андрій Панков урочисто передав групі прапор, який і встановили на вершині разом з Державним прапором України», - сказали у міськраді.

За словами учасників експедиції, сходження було досить важким, труднощів додавали мороз від 10 до 15 градусів та шквалистий вітер.

Читайте також: Альпіністи з Донеччини вирушають підкоряти Казбек – міськрада Краматорська

Але, за словами учасників сходження, у всіх «була чудова мотивація - встановити на легендарній вершині прапори, і ці прапори, які несли біля серця, зігрівали та додавали сили».

Експедиція успішно завершена, всіх учасників уже зустріли вдома, на Донеччині.

Як повідомляв Укрінформ, 11 альпіністів із Донецької області 11 липня відправились підкоряти одну з найвищих вершин Кавказу – Казбек. Із місцевого бюджету Краматорська були виділені кошти на підтримку експедиції – це витрати на проїзд, а також закупівлю необхідного спорядження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-